Franz Wilhelm Schulte, de vader

Geboren 1821
Trouwde met Angela, dochter van de machinebouwer Heinrich Küsters en kregen samen twee zonen :
* Wilhelm Schulte
* Jozef Schulte

Wilhelm Schulte, de stichter

Geboren 12 oktober 1851.
Wilhelm ging na de Grundschule als Geselle aan het werk bij Maschinenfabrik I.Voigt te Iserloh.
Op 19-jarige leeftijd ging hij naar de provinciale Gewerbeschule. De directeur van deze school was Dr. Kesseler, een gedegen chemicus en mineraloog. Hij bemerkte het talent van Wilhelm en gaf een aanbeveling aan Dr. Fleitman, om Wilhelm als bedrijfsleider in dienst te nemen van een nikkelfabriek in Isenloh.
In 1872 begon Wilhelm daar. Samen verbeterden Fleitman en Wilhelm de smeedbaarheid van nikkel en de mogelijkheid om nikkel en staal door middel van lassen te verbinden. Vanaf 1879 begonnen ze met de fabricage van gebruiksvoorwerpen van nikkel. Tot zijn dood droeg Wilhelm een horloge aan een ketting van nikkel.
In 1883 trad hij in dienst bij Beer, Sondheimer und Co (Frankfurt) om zijn plannen met de chemische industrie gestalte te geven, wat mislukte door tegenwerking van de staat.
In 1888 verwierf hij een concessie in België.
In 1894 werd zijn broer Jozef aan zijn zijde technisch directeur.
Na zijn dood op 19 oktober 1913 werd zijn werk voortgezet door zijn broer Jozef.

Portret Schulte

Jozef Schulte, de broer

Geboren 5 Juli 1858.
Meteen na de Grundschule in 1872 ging Jozef aan het werk in Dr. Fleismanns laboratorium. Bezocht ondertussen de provinciale Gewerbeschule. Werkte van 1882 tot 1885 bij de firma Prayon in Luik. Daarna had hij namens de Compagnie Franḉaise des Mines du Lauriume de leiding over hun hoogovens bij Athene.
In 1894 kwam hij zijn broer als technisch directeur helpen in België.
Na zijn vertrek uit België in 1918 trad hij in dienst bij Beer, Sondheimer und Co als expert en adviseur in Nordenham. Later volgde nog andere vestigingen in Europa tot hij in Geijle (Yogoslavië) in 1927 werd getroffen door een hartaanval.